Fondöten Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Fondöten seçerken ve sürerken bunlara dikkat etmelisin!

Cilt rengi

Fondöten seçmek için, cildinin rengini bilmelisin. Cildinin rengini gün ışığında ve yüzünüzde makyaj yokken incele. Cilt rengini tarif etmek için belli terimler vardır. Fondöten renkleri bu renk sınıflandırmasına göre seçilir:

- Porselen (soluk ve açık renk)
- Pembe (pembe-kırmızı)
- Buğday sarı-altın rengi, hiç kırmızılık yoktur)
- Zeytin (yeşilimsi-küllü renk)

Renk seçimi

* Cildinin rengini sevsen de sevmesen de onu fazla değiştirmemeli, her zaman cilt rengine yakın tonları tercih etmelisin. 
* Fondöten seçerken de, renkleri el bileğinin iç yüzünde deneyebilirsin. Yüze en yakın renk bu bölge! Ayrıca denediğiniz renge mutlaka gün ışığında da bakmayı unutmamalısın! 

Fondöten alırken

- Cildin yağlıysa, mat fondötenleri tercih et. Çünkü yağlı ciltler bir süre sonra parlamaya başlar.
- Şeffaf fondötenlerde az miktarda yağ bulunur. Genellikle içine nemlendirici ilave edilir. Bu tip fondötenler nemi ve yağı arttırır. Kuru ciltliler, bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirler.
- Sivilceli ciltlere sahip kişiler, kurutucu özelliği olan fondötenleri tercih etmeli… 

Fondöten sürerken bunlara dikkat!

Fondöten kullanırken dikkat etmen gereken en önemli nokta, genç bir cilde sahip olduğun için hafif formüllü ürünler seçmek. Ten rengine uygun seçtiğin fondöteni sünger ya da parmaklarını kullanarak önce izlerin üzerine uygula. Sonra nokta nokta tüm cildine değdir ve sünger yardımı ile eşit miktarda tüm yüzüne dağıt. Cildin fazla pürüzlü değilse fondöten yerine pudra kullanmayı da tercih edebilirsin. Gülümse ve tam elmacık kemikleri üzerine fırça yardımı ile içten dışa doğru hareketlerle allığını iyice yay.

• Fondöten kullanmadan önce cildini çok iyi temizlemeli ve cilt tipine uygun bir nemlendirici sürmelisin. İyi bir nemlendirici, fondötenin düzgün yayılmasını sağladığı gibi daha sonra makyajın temizlenmesini de kolaylaştırır.
• Fondöten, ıslak bir süngerle veya parmakla, boyundan veya dekolteden alna doğru sürülür. Krem fondötenler (yağ bazlı) elin dış yüzeyine, sıvı fondötenler (su bazlı) avuç içine konulur. Sonra da aşağıdan yukarıya doğru, dudak ve gözkapakları dahil olmak üzere, bütün yüze düzgün ve eşit bir şekilde yayılır. Son olarak, saç diplerinde, kaşlarda ve burun kenarlarındaki fondöten kalıntıları dikkatle temizlenir.

Yorumlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biobotanica Keratin Ürünleri Deneyimi

Puccini Lovely Night EDT

Bee Beauty Miss Violette EDP