Doğal Cilt Maskesi Tarifleri

merhabalar :))





















Iste size bebek gibi bir yuze sahip olmanin yollari. Evde kolayca bulabileceginiz malzemelerle hazirlayabilecegini z bu karisimlari deneyerek farki gorebilirsiniz. 





Yüz için nemlendirici maske

Malzemeler: Yumurta sarisi + sut 
Hazirlanisi: Bir kapta yumurta sarisi ve bir kasIk sutu karistirin. Bu karisimi yuzunuze yayin, uzerini ince bir bezle orterek on bes dakika bekleyin. Ardindan kagit mendille silerek temizleyin. Daha sonra sirasiyla, ilik ve soguk suyla yuzunuzu yikayin. 
Ne ise yariyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin icin birebir. Icinde bulunan yumurta sarisi cildinizi beslerken, sut nemlendirecek, yumusaklik verecek ve sIkilastiracak. 
Ne zaman kullanmali: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli. 


Siyah Noktalara Son
Malzemeler: Limon suyu + yogurt 
Hazirlanisi: Bir kase yogurda bir limonun suyunu karistirin. Bu karisimi, gozlerinize gelmemesine dikkat ederek yuzunuze yayin ve 15 dakika bekleyin. Yuzunuzde kuruyan maskeyi ilik suyla yikayarak cikarin. 
Ne ise yariyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktalarin kaybolmasina yardimci olur. Yogurt ise cildi besler, nemlendirir ve yag miktarini dengeler. 
Ne zaman kullanmali: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir. 


Sivilceler icin karnibahar 

Malzemeler: Karnibahar + Zeytinyagi 
Hazirlanisi: Sekiz adet karnibahar yapragini iki kasIk zeytinyagi ile beraber mikserden gecirin. Karisimi, problemli bolgeler uzerinde daha yogun olacak sekilde yuzunuze yayin, on dakika bekleyin ve yuzunu ilik suyla temizleyin. 
Ne ise yariyor: Karnibahar yapraklarinin temizleyici fonksiyonu vardir. 
Ne zaman kullanilmali: Haftada bir ya da iki kez. 


Kırışıklara Karşı Maske

Malzemeler: Kaymak + Elma 
Hazirlanisi: Bu maskeyi hazirlamak icin soyulmus bir elma ve uc kasIk kaymagi mikserle bir kac dakika karistirmaniz yeterli. Karisimi cildinize yaydiktan sonra temiz bir bezle yuzunuzu kapatin. YaklasIk on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yuzunuzu ilik suyla temizleyin. 
Ne ise yariyor: Kaymak cildi yumusatir, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandirir. KirisIklara karsi da etkilidir. Elma ise cildin diri kalmasi icin onemli etken. 
Ne zaman kullanmali: Haftada bir kez. 


Yağlı ciltler için

Malzemeler: Bal + sut + limon suyu 
Hazırlanışı: Bir fincan icinde bir kasIk bali, bir kasIk limon suyunu ve kivamin koyulugunu bozmayacak miktarda sutu karistirin. Karisimi yuzunuze ve boynunuza yayin ve hafifce kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sunger yardimiyla silerek temizleyin. 
Ne ise yariyor: Bal cildi yumusatir ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini saglar. Bu maddeler de cildin yag salgisini dengeler, fazla yag salgisi sonucu olusabilecek sivilceleri onler. 
Ne zaman kullanılmalı: Ihtiyaca gore 10 - 15 gunde bir tekrar
layabilirsiniz.

Yorumlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biobotanica Keratin Ürünleri Deneyimi

Puccini Lovely Night EDT

Bee Beauty Miss Violette EDP