Siyah Pirinç İle Pirinç Pilavı =)) #sedavesenaileyazamerhaba
Herkese selamm =)
Arada sırada böyle ufak yemek deneyimlerine blogda yer veriyorum..
Hep kozmetik okumaktan sıkılanlar oluyor olabilir.Gelin şimdi hep birlikte yeni bir keşif yapalım.
Keşfimizin adı ;Siyah Pirinç !
Hazır ramazan ayındayken yeni tarifler yeni lezzetler peşinde olanlar vardır diye düşünüyorum
Siyah Pirinçle tanışmam facebookta bir paylaşımda görmem üzerine #sedavesenaileyazamerhaba etkinliğine sponsorluk daveti gönderdiğim Karra Siyah Pirinç sayfasının severek sponsorluğu kabul etmesiyle başladı.
Önce siyah pirinç için söylenenlere sonra tarifine bakalım =)
Kara pirinç mucizesi
Kanserle mücadelede yeni yollara arayan bilim insanları, bu konuda tabiatın desteğinden oldukça umutlu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD?nin güneyinde yetiştirilen siyah pirince rengini veren maddenin, kansere karşı hücreleri oldukça güçlendirdiğini keşfetti.
Kanserle mücadelede yeni yollara arayan bilim insanları, bu konuda tabiatın desteğinden oldukça umutlu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD?nin güneyinde yetiştirilen siyah pirinçten alınan lif örneklerini analiz eden bir grup bilim adamı, ürüne rengini veren ve hücre yenileme, yani antioksidan özelliği kazandıran antosiyaninler açısından çok zengin olduğunu gözlemledi.
Louisiana Devlet Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmanın ekibindeki Doktor Zhimin Xu, sadece bir kaşık siyah pirinç kepeğinde dahi bir kaşık yaban mersininde bulunandan daha az şeker ama daha çok antosiyanin bulunduğunu söyledi.
Doktor Zhimin Xu, bir zamanlar ana vatanı olan Çinde hükümdarların sofrasını süsleyen ve daha yeni yeni dünyadaki kullanımı yaygınlaşmaya başlayan siyah pirincin içerdiği lifler ve E vitamini açısından da zengin olduğunu belirtti.
Bilim adamları, bu ürünün, içerdiği zararlı molekülleri temizleyen antioksidanlar sayesinde damarların korunmasına yardımcı olabileceğinin ve kansere yol açan DNA bozulmasını önleyebileceğinin altını çizdiler.
Kanserle mücadelede yeni yollara arayan bilim insanları, bu konuda tabiatın desteğinden oldukça umutlu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD?nin güneyinde yetiştirilen siyah pirince rengini veren maddenin, kansere karşı hücreleri oldukça güçlendirdiğini keşfetti.
Kanserle mücadelede yeni yollara arayan bilim insanları, bu konuda tabiatın desteğinden oldukça umutlu. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD?nin güneyinde yetiştirilen siyah pirinçten alınan lif örneklerini analiz eden bir grup bilim adamı, ürüne rengini veren ve hücre yenileme, yani antioksidan özelliği kazandıran antosiyaninler açısından çok zengin olduğunu gözlemledi.
Louisiana Devlet Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmanın ekibindeki Doktor Zhimin Xu, sadece bir kaşık siyah pirinç kepeğinde dahi bir kaşık yaban mersininde bulunandan daha az şeker ama daha çok antosiyanin bulunduğunu söyledi.
Doktor Zhimin Xu, bir zamanlar ana vatanı olan Çinde hükümdarların sofrasını süsleyen ve daha yeni yeni dünyadaki kullanımı yaygınlaşmaya başlayan siyah pirincin içerdiği lifler ve E vitamini açısından da zengin olduğunu belirtti.
Bilim adamları, bu ürünün, içerdiği zararlı molekülleri temizleyen antioksidanlar sayesinde damarların korunmasına yardımcı olabileceğinin ve kansere yol açan DNA bozulmasını önleyebileceğinin altını çizdiler.
Yüksek oranda lif ve mineral içermesine karşın şeker oranı düşük olan siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı etkili olabileceği bildirildi.
GDO’suz doğal siyah pirinç Edirne’de üretiliyor. Öğretim Görevlisi Rıdvan Ayaz’ın girişimleri ile İpsala’da üretiliyor ve satılıyor.
Gelelim pilava:D
Ben 3 kişilik pilav İçin şu malzemeleri kullandım :
-1 bardak siyah pirinç
-3 bardak su
-Tereyağı
-Tuz
Nasıl pişirdim ?
Normal pirince göre biraz daha geç pişen siyah pirinci 1 saate yakın ıslattım arkadaşlar (sıcak su ile )
Sonra ıslanan pirinçleri birkaç su yıkayıp süzülmeye bıraktım.
Tereyağını eritip pirinçleri normal pilav yapar gibi bir süre kavurdum.
Arkasından 3 bardak sıcak suyu ve tuzu ekleyip 20-25 dk boyunca kısık ateşte pişmeye bıraktım.
Normal pirinç gibi değil suyu çekmeden pişiyor =) O yüzden piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakmalısınız..
Sonuç ;
Normal pirince göre kat kat daha lezzetli,bir o kadar da sağlıklı olan siyah pirinci çok sevdik biz ailece =)
Yüksek proteinli Zengin mineral kaynağı olan %100 yerli üretim siyah pirinci mutlaka denemenizi tavsiye ederim.. Üstelik GDO suz =)
Siyah Pirinç hakkında daha fazla bilgi ve deneyim okumak isterseniz Facebook Karra Pirinç ya da http://www.karrapirinc.com/ a tıklayarak ulaşabilirsiniz..
bende de var bir türlü cesaret edip yapamadım :-(( eline sağlık..
YanıtlaSilDenemelisin bence çok ilginç ve lezzetli :)
Silay ne enteresan lezzeti nasıl acaba =)
YanıtlaSil:)))))
Silçok güzel bir sunum olmuş lezzeti de güzelmiş ;) denemek lazım =)
YanıtlaSilKesinlikle denemeye değer :))
SilDenemek gerek :)
YanıtlaSilEvet denenmeli :))
SilAklımda canım muhakkak deneyeceğim.
YanıtlaSil