31 Mayıs 2014 Cumartesi

Teremyağ Gurme Kaymaklı İle Kıymalı Erişte Tarifi


Herkese tekrardan merhaba =)

Teremyağ Gurme kaymaklının son yazısıyla birlikteyiz..

Makyaj bloggerınız Seda sizler için kıymalı erişte pişirdi :D

Bakalım Malzemeler neler ??
*125 gr teremyağ gurme kaymaklı
*250 gr yağsız dana kıyma
*4-5 adet orta boy biber
*2 adet ortaboy soğan
*500 gr erişte
*tuz
*karabiber
*pulbiber

Servis sunumu için
* yoğurt
*çoban salata



Hazırlanışı;
* Önce soğanları ve biberleri küp küp doğrayıp teremyağ gurme kaymaklı eşliğinde soteliyoruz..
Sotelenen karışıma kıymayı ilave edip bir güzel kavuruyoruzz :))
Kavrulan karışımı ocaktan alıp bir köşede bekletiyoruz.

Ardından erişteleri derin bir tencerede 8-10 dk haşlayıp süzdükten sonra
hazırladığımız karışımın içine ekleyip 4-5 dk daha pişiriyoruz karışımla birlikte..


Ardından erişteyi servis tabağına alıp yanına yoğurdu ve çoban saltayı da eklediğimizde eriştemiz servise hazır oluyorr ..

İşte görünüm ;



Tavsiye meleği olmak çok güzel :) Sevgili Tavsiye evine bana bu deneyimi yaşattığı için çok teşekkürler =)


Sevgiler..
Seda
xoxo

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık şekerim canım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. Hem pratik hem leziz mutlaka dene cnm =)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)) Yorumlarınızı eksik etmeyin lüften ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...